Egyesületünk fontosnak tartja, hogy olyan karizmatikus egyéniségeket hívjon meg előadónak, akiknek a példájából mindannyian erőt meríthetünk. Mert könnyű elismert tudósnak, művésznek, kutatónak lenni a hatalom kiszolgálójaként. Elhallgatás, mellőzöttség, nemritkán személyes fenyegetettség az osztályrésze annak, aki a magyarságról, a nemzetről, a közös ügyeinkről mer szólni.

Választani kell a könnyű út és az igaz út között. Ma egy olyan embert szeretnék bemutatni Önöknek, aki már választott.

Ő Dr. Bencze Izabella, jogász.

1998-tól különböző minisztériumokban (NGKM, HM, Pénzügyminisztérium, Igazságügyi Minisztérium) osztályvezető, főosztályvezető-helyettes, illetve főosztályvezető, kodifikátor, a szovjet csapatkivonás vezető jogásza.

Tíz évig foglalkozott testközelből a nemzeti vagyon kérdéskörével, könyvei, tanulmányai, cikkei jelentek meg ebben a témakörben. 1998 és 2003 között a Kincstári Vagyoni Igazgatóság általános vezérigazgató-helyetteseként küzdött nemzeti vagyonunk megtartásáért, vagyonunk felméréséért, műemlékeink méltó helyreállításáért, termőföldjeink hazai célokra történő használatáért mindaddig, amíg a szocialista kormányzat ? jogerős ítélettel kimondott jogellenes módon ? eltávolította a Vagyoni Igazgatóságtól.

Jogi oktató (Forrai Magániskola, Üzletemberképző Akadémia, Corvinus Egyetem).

2007-től ügyvéd.

Publikációk(könyvek, tanulmányok):

A kincstári vagyon Magyarországon, avagy milyen tulajdonos az állam?

;A kincstári vagyon a jog tükrében;

A kormányzati vagyonnal való gazdálkodás jogi szabályozásának kérdései;

Az állami köztulajdon intézményi rendszere.

2007 óta mindent elkövetett, hogy az elektronikus és az írott médiumokban, konferenciákon, lakossági találkozókon és tüntetéseken elmondja, felhívja a figyelmet arra, hogy mi történt és történik országunkban közös értékeinkkel, a nemzeti vagyonnal.

Egyik aláírója volt a hatvankettek nyílt levelének- a Magyar Köztársaság állampolgáraihoz .

Az aláírók 2007. júliusában tették közzé első nyilatkozatukat, melyben kérték a köztársasági elnököt, hogy az állami vagyonról szóló törvényt küldje előzetes normakontrollra az Alkotmánybíróságra. Októberben az aláírók közül Zlinszky János volt alkotmánybíró és Bencze Izabella, a vagyontörvény megsemmisítését kérte az Alkotmánybíróságtól.

Újabb nyilatkozatukban rámutatnak: az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvény elfogadásának módszere alkotmányos válsághoz vezetett. Az aláírók kérik a választópolgárokat, hogy keressék fel képviselőiket és hozzák tudomásukra, hogy a magyar társadalom elutasítja az egészségbiztosítás üzleti alapokra helyezését.

Felemelte szavát az Unióval kötött hitelszerződés miatt is.

 

Nyílt levélben fordult Bajnai Gordon miniszterelnökhöz és Ronald S. Lauder üzletemberhez a Sukoróra tervezett gigaberuházás kapcsán.

forrás wikipédia

­
This website is protected by RSFirewall!, the firewall solution for Joomla!