Az Új Egyesség Közhasznú Egyesületszeretettel és tisztelettel hív és vár 2015. február 20-án, 18 órától másnap 19 óráig a Wass Albert felolvasói estre Veszprémben.

Előzmény: A felolvasói est nyolc évvel ezelőtt azért indult útjára, hogy egyidejűleg mind több település bekapcsolódásával egyre több emberhez juthassanak el Wass Albert értékközvetítőgondolatai.

Cél, hogy minél több építőüzenetet adó mű, minél több szín és érték jelenhessen meg az együtt töltött órák alatt.

A felolvasási est megkezdése előtt, 17 órakor, a veszprémi Városháza aulájában lévő Wass Albert szobornál való rövid megemlékezés.

 

 

A rendezvényről röviden: a 25 órás felolvasást pénteken 18 órakor a Magyar és Székely Himnusz eléneklésével kezdjük, és szombaton 19 órakor a Szózat eléneklésével fejezzük be.

A rendezvény bárki számára nyitott, felolvasóként és látogatóként vagy érdeklődőként egyaránt.

A rendezvény fővédnöke: Porga Gyula Veszprém város polgármestere

A rendezvény fő támogatója: Veszprémi Pannon Egyetem

Támogatók: Czaun János, Jákói Betty citeraművész, Csermák Zsolt grafikus és az Új Egyesség Közhasznú Egyesület tagjai és még sokan mások.

A veszprémi Wass Albert felolvasás helyszíne: Pannon Egyetem ?N? épület (volt Neviki, Felső Campus) 101-es terem, Veszprém, Wartha Vince utca 1.

Kérjük, látogass el erre a web oldalra:  www.msz-veszprem.hu Információk és itt lehet regisztrálni felolvasónak.

Egyesületünkről röviden: az Új Egyesség Közhasznú Egyesület egy nemzeti, civil, nonprofit szervezet.

Az Egyesület Veszprém megye és térsége, szélesebb értelemben a MAGYARSÁG érdekében tenni akaró, hagyományait őrző, történetét, kultúráját megismerni vágyó, jelenét és jövőjét formálni kívánó polgárok összefogásaként, 2010-ben alakult, hivatalos törvényszéki bejegyzéssel.

Maroknyi kis csapatunk istenhívő, egyszerű, az élet minden területéről összejött emberekből áll. Társadalmi munkában vásárok szervezésével segítjük a termelők és kézművesek egymásra találását a vásárlókkal.

Előadásokat szervezünk az emberek?ébresztésére?. Ott voltunk Devecserben a vörös-iszap katasztrófa elhárításán, árvízkor a gátakon, a hófúvásban. Ki-ki erejéhez, lehetőségeihez mérten segített és teszi a dolgát napról-napra.

Egyéb tudnivalók: kérjük tisztelettel a felolvasókat, hogy már otthon keressék ki azokat a részleteket, melyeket szívesen megosztanának a hallgatósággal. Ügyeljünk arra, hogy egy-egy részlet felolvasása legfeljebb 15-20 perces legyen.A szervezők igyekeznek minél több kötetet biztosítani a helyszínen, de arra kérnénk minden felolvasót, hogy akinek módjában áll hozzon magával több kötetet.

Wass Albert: Üzenet haza (1948)

/részlet/

Üzenem az otthoni hegyeknek:
a csillagok járása változó.
És törvényei vannak a szeleknek,
esőnek, hónak, fellegeknek
és nincsen ború, örökkévaló.
A víz szalad, a kő marad,
a kő marad. ??

­
This website is protected by RSFirewall!, the firewall solution for Joomla!